طرز تهیه آش ماست تبریزی

تعداد بازدید: 157

مواد لازم آش ماست تبریزی برای ۴-۶ نفر :

مواد لازم اندازه مقدار / کالری پیاز ۲ عدد متوسط 100 گرم / 5 کالری عدس ۱ لیوان 100 گرم / 340 کالری برنج ۱ استکان 100 گرم / 360 کالری سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز )

۱ کیلو نامشخص

آب گوشت

۴ لیوان 100 گرم / 169 کالری کوفته ریزه

۱۰-۱۵ عدد نامشخص

سیب زمینی

۱ عدد متوسط 100 گرم / 75 کالری ماست به مقدار لازم 100 گرم / 55 کالری نمک ، فلفل ، زرد چوبه به مقدار لازم 100 گرم / 0 کالری

روش تهیه آش ماست تبریزی :

*. برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید . عدس را بشوئید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید . ( داخل یک ظرف با درب بسته ) در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش ، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود . آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید . دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس ( با حرارت ملایم ) تقریبا نیم پز شود . طی این یک ساعت ، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید .

*. کوفته ریزه را هم آماده کنید ، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید . بعد از اینکه عدس نیم پز شد ، برنج را به عدس اضافه کنید . و صبر کنید تا برنج کمی باز شود . یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه ، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی ( که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد ) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید . ( دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد . هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود ، از آب جوش استفاده کنید )حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. ۱۵-۲۰ دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها ، آش آماده سرو است .

ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود :

*. حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید . ۲ ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید ، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید . موقع صرف آش ، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد کرد .

مواد لازم کوفته ریزه برای ۱۰,۱۵ عدد :

مواد لازم اندازه مقدار / کالری گوشت چرخ کرده

۱۰۰ گرم 100 گرم / 240 کالری پیاز ۱ عدد کوچک 100 گرم / 5 کالری آرد ذرت ۱ قاشق غذا خوری 100 گرم / 370 کالری نمک ، فلفل ، زردچوبه روی هم نصف قاشق غذا خوری 100 گرم / 0 کالری

روش تهیه کوفته ریزه :

*. پیاز را ریز رنده کنید و همراه نمک و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ کرده اضافه کنید . حدود ۱۵ دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست شود . به اندازه یک گردو از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید . البته ! اگر خیلی عجله دارید، بدون کوفته ریزه هم میتوانید این آش را تهیه کنید .

خواص برنج :

*. غلات کامل یا سبوس دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می دهند و از جمله سالم ترین مواد غذایی محسوب می شوند ‏که بهتر است همه گروه های سنی از آن استفاده کنند‎.‎برنج قهوه ای نیز در زمره غلات کامل قرار دارد. این نوع برنج، طبیعی و تصفیه نشده است. بسیاری از مردم مصرف برنج ‏قهوه ای را به خاطر خواص سلامتی که دارد به برنج سفید ترجیح می دهند‎.

مطالب تصادفی

سید خلیل حسینی

کارشناس کامپیوتر، علاقه مند و فعال در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت
برنامه نویس بک اند پی اچ پی و لاراول 
برنامه نویس فرانت اند
پلاگین نویس و طراح صفحات وردپرس

blog-author-image