تعداد بازدید: 177
مواد لازم آش رشته 6 تا 8 نفر :
مواد لازم اندازه مقدار / کالری
لوبیا چیتی ، لوبیا قرمز ، عدس ، نخود دو پیمانه خیس شده نامشخص
سبزی آش یک کیلوگرم ساطوری شده نامشخص
رشته 250-200 گرم 100 گرم / 153 کالری
آرد یک تا دو قاشق غذاخوری 100 گرم / 360 کالری
زردچوبه دو قاشق چای خوری 100 گرم / 0 کالری
نمک و فلفل به میزان لازم 100 گرم / 0 کالری
پیاز داغ یک پیمانه 100 گرم / 164 کالری
سیر داغ به میزان لازم 100 گرم / 246 کالری
نعناع داغ به میزان لازم 100 گرم / 279 کالری
زعفران دم کرده چند قاشق غذاخوری 100 گرم / 310 کالری
کشک یک و نیم پیمانه 100 گرم / 380 کالری
روش تهیه آش رشته :
*. بنشن را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با دو لیتر آب و نصف قاشق چای خوری نمک، دو ساعت بپزید. بعد از یک ساعت زردچوبه را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل بزنید. پس از اضافه کردن سبزی، آش را نیم ساعت دیگر روی شعله ملایم بپزید.شعله را زیاد کرده و رشته ها را که از وسط نصف کرده اید، در سه مرحله به آش اضافه کنید و پس از هر بار آش را هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبد.
*. پس از 15 دقیقه یا زمانی که رشته نرم شد، آرد را - که مقدارش بستگی به غلظت آش دارد در کمی آب سرد حل کرده و کم کم به آش اضافه کنید. آش را روی شعله ملایم 30 تا 40 دقیقه بپزید تا جابیفتد. در طول مرحله آخر پخت آش را گهگاه و به آرامی هم بزنید تا رشته و آرد در آن گلوله نشود. دوسوم کشک و پیاز داغ را به آش اضافه کرده و مابقی را برای تزیین نگه دارید.
*. برای تهیه نعناع داغ، شش قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه کوچک داغ کنید، سپس سه قاشق غذاخوری نعناع خشک در آن ریخته و پس از مخلوط کردن به سرعت از روی شعله بردارید. برای تهیه سیر داغ، چهار تا پنج حبه سیر را ساطوری کرده و در کمی روغن روی شعله ملایم به اندازه ای تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.آش را در ظرف کشیده و با مواد باقیمانده تزیین کنید.
نکات :
*. حبوبات آش را بهتر است حداقل یک شبانه روز زودتر خیس کرده و آب آن را چندبار عوض کنید تا باعث نفخ نشده و بهتر بپزد. نخود و لوبیا سفید بهتر است دو روز زود تر خیس شود.
*. سبزی آش معمولا شامل تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و گاه یکی، دو عدد سیر تازه است. علاوه بر این سبزی آش نباید خیلی ساطوری شود.
*. اضافه کردن آب گوشت یا قلم به آش به جای بخشی از آب، باعث خوشمزه تر شدنش می شود.
خواص لوبیا چیتی :
*. این ماده غذایی آش ،انواع آش ، حلیم ، انواع حلیم - مناسبی از ویتامین «ث» بوده، همچنین میزان کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم موجود در این نوع لوبیا قابل توجه است.تیامین، منیزیم، نیاسین و فسفر از جمله مواد معدنی موجود در این لوبیا است. قرار دادن میان وعده های غذایی حاوی لوبیا چیتی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد.
مطالب تصادفی
- 3 رفتار زنان که مردان را اذیت می کند
- 13 نمونه از خانمهایی که آقایان می پسندند
- راز غمگینی مادران باردار
- رازهای آرایشی برای صورت های پف دار
- آسان ترین روش پاک کردن جوهر خودکار از روی لباس
- 77. ایده های عاشقانه
- این مواد مثل وایتکس تمیز میکنند. باورتان میشود؟
- چیزهایی که درباره شامپو کردن سر باید بدانید
- طرز تهیه آش آذری یا آش انار ( غذای شب یلدا )
- سالاد سیب زمینی و شوید