یک آشِ اشرافی، مخصوص مهمانی های اشرافی

تعداد بازدید: 110

مواد لازم شله قلمکار شش تا هشت نفر :

مواد لازم اندازه مقدار / کالری گردن گوسفند یک عدد تکه شده 100 گرم / 203 کالری پیاز متوسط یک عدد چهار قاچ 100 گرم / 5 کالری لوبیا سفید

یک پیمانه خیس شده 100 گرم / 340 کالری عدس یک پیمانه 100 گرم / 340 کالری لوبیا چیتی

نصف پیمانه خیس شده 100 گرم / 327 کالری نخود نصف پیمانه خیس شده 100 گرم / 360 کالری برنج نیم دانه نصف پیمانه خیس شده 100 گرم / 360 کالری سبزی آش

750 گرم ساطوری شده نامشخص

روغن مایع

4 قاشق غذا خوری 100 گرم / 900 کالری نمک فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم 100 گرم / 0 کالری

روش تهیه شله قلمکار :

*. حبوبات را در سه لیتر آب و نصف قاشق چای خوری نمک دو ساعت بپزید تا نرم و مغزپخت شود. اگر بنشن را به اندازه کافی خیس کرده باشید این زمان برای پخت کاملا مناسب است در غیر این صورت باید مدت پخت طولانی تر شود.روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید. پیاز و گردن را در روغن چهار تا پنج دقیقه تفت دهید سپس یک قاشق چای خوری زردچوبه و کمی فلفل اضافه کرده و با چهار پیمانه آب روی شعله ملایم آن را سه ساعت یا تا زمانی که گوشت کاملا نرم شود بپزید.

*. در ساعت دوم برنج را همراه یک پیمانه آب دیگر به گوشت اضافه کنید.پس از پخته شدن حبوبات آن را آبکش کنید اما آب آن را نگه دارید. دوسوم حبوبات را با گوشتکوب بکوبید تا له شود. مابقی حبوبات را نیمکوب کرده و همراه آب بنشن و سبزیجات به قابلمه بازگردانده و نیم ساعت روی شعله ملایم بپزید.گردن پخته شده و پیاز را از آبگوشت خارج کنید.

*. گوشت را از استخوان جدا کرده و با پیاز بکوبید تا له شود.آب گوشت بنشن کوبیده و گوشت را به سبزی اضافه کرده و روی شعله ملایم برای 30 دقیقه بپزید. نمک آش را اندازه کرده و یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز به آن بزنید. در طول زمان پخت آش را دائم هم بزنید و اگر خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه کنید. آش را با پیاز و نعناع داغ تزیین کرده و سرو کنید.

نکات :

*. در بعضی دستور های پخت حبوبات و غلات دیگری مانند بلغور گندم لوبیا قرمز و حتی ماش هم استفاده می شود.

*. به جای گردن گوسفند از گوشت سردست و قلوه گاه هم می شود استفاده کرد اما بافت گوشت گردن لطیف تر است.

*. سبزی شله قلمکار همان سبزی آش همراه سبزی های معطر مانند ترخون و مرزه است. بهتر است نسبت این دو در آش برابر باشد.

*. در بعضی روش های پخت حبوبات را کمی در روغن تفت داده و با پیاز می پزند تا بوی خامی آن گرفته شود.

خواص عدس :

*. همیشه مرا با ماهی شور نخورید. بستانی من قابض م کم کننده خون حیض است، ولی نیم وحشی و بیابانی من بر عکس مسهل و قاعده آور می‏باشد. من خون و ترشحات داخلی وترشح رحم را ترش می‏کنم. مادرانی که آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت من می‏توانند استفاده کنند.

مطالب تصادفی

سید خلیل حسینی

کارشناس کامپیوتر، علاقه مند و فعال در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت
برنامه نویس بک اند پی اچ پی و لاراول 
برنامه نویس فرانت اند
پلاگین نویس و طراح صفحات وردپرس

blog-author-image