تعداد بازدید: 49
مواد لازم برای آشپزی:
500 گرم چاغاله بادام
500 تا 700 گرم گوشت خورشی
150 گرم نعنای تازه
350 گرم جعفری تازه
2 عدد پیاز بزرگ
یک قاشق چایخوری زردچوبه
نصف فنجان آب لیموترش و آبغوره
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردنی به مقدار لازم.
طرز تهیه:
قابلمهای آماده کرده و روی اجاق گاز قرار دهید. مقداری روغن مایع سرخ کردنی در آن بریزید.
پیازهایی را که از پیش شسته و به صورت خلالی خرد کردهاید را در داخل روغن بریزید و سرخ کنید. هنگام درست کردن پیازداغ، زردچوبه را هم اضافه کنید.
قطعات گوشت خورشی را نیز به همراه چاغالهها که چوب انتهای آنها گرفته شده است، به پیاز داغ اضافه کنید و با هم تفت دهید. بعد از مرحله تفت دادن،4 لیوان آب در قابلمه بریزید. نمک و فلفل را نیز به مقدار لازم اضافه کنید.
حالا شعله اجاق گاز را کم کرده و بگذارید تا مواد خورش آرامآرام بپزند. پخت چاغاله نیز مانند پخت گوشت به زمان زیادی نیاز دارد پس هنگام درست کردن این خورش، مانند دیگر خورشهای قدیمی ایرانی زودتر دست به کار شوید. در ضمن، هرچه چاغالهها درشتتر باشند، این زمان طولانیتر خواهد بود.
در فاصله پخت گوشت و چاغاله، نعنا و جعفری را خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از آنکه گوشت خورش نیمپز شد، مخلوط نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد.
سپس زمانی تقریبا حدود یک ربع تا نیم ساعت پیش از سرو غذا چاشنی ترشی را اضافه کنید. این چاشنی با توجه به ذائقه شما میتواند آب لیموترش یا آبغوره باشد. پس از آنکه ترشی آبلیمو یا آبغوره خورش را مزهدار کرد، آن را به همراه پلو سرو کنید.