طرز تهیه باقلاقاتق

تعداد بازدید: 94

طرز تهیه باقلاقاتق

باقلا (کشاورزی گیلان) 300گرم

شوید (خشک) 3قاشق سوپخوری

تخم مرغ 3عدد

سیر (خشک) 4حبه

کره (یا روغن زیتون) 100گرم

آب 1لیتر

نمک به میزان لازم

فلفل به میزان لازم

دارچین به میزان لازم

زردچوبه به میزان لازم

باقلاقاتق یا خورش باقلا از خوشمزه ترین غذاهای گیلانی است که با لوبیای خاص گیلان به نام پاچ باقلا درست می شود. این خورش در سایر قسمت های شمالی کشور هم طبخ میشود و به عنوان معروف ترین غذای شمالی در اکثر رستورانها طبخ میگردد.

طرز تهیه:

ابتدا پوست باقلا ها را جدا کرده و در ظرف مناسب یا گمج مقداری روغن یا کره میریزیم و کمی باقلا را در آن تفت میدهیم سپس شوید خشک، سیر کوبیده، زردچوبه و نمک را اضافه کرده و مخلوط می کنیم بعد از اینکه مواد به خوبی تفت خورد، آب را روی آنها می ریزیم و همان طور روی حرارت باقی می گذاریم تا باقلا نیم پز شود (این نوع از باقلا زود له می شود). پس از جوش آمدن آب، تخم مرغ را اضافه می کنیم.این تخم مرغ ها باید خوب پخته شود.در آخر با دارچین و فلفل غذا را خوش طعم می کنیم.

نکات:

1)پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید.

2)پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.

3) تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.

4)شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.

5)اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.

6)حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.

7)از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.

8)این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.

9)اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.

نوش جان

مطالب تصادفی

سید خلیل حسینی

کارشناس کامپیوتر، علاقه مند و فعال در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت
برنامه نویس بک اند پی اچ پی و لاراول 
برنامه نویس فرانت اند
پلاگین نویس و طراح صفحات وردپرس

blog-author-image