تعداد بازدید: 103
کدو حلوایی از جمله سبزیجات "پاییزی و زمستانی" است که در پخت انواع دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار میگیرد.خورش کدو حلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدو حلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
مواد لازم
گوشت خورشی 300 گرم
کدو حلوایی یک کیلوگرم
پیاز متوسط 2 عدد
آلو بخارا 100 گرم
پودر زعفران حل شده در آب یک قاشق سوپخوری
روغن مایع مقداری برای سرخ کردن
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
دارچین یک قاشق چایخوری سرپر
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلالهای کوچک خرد کنید.
سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
2- گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخشدن پیاز، تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد.
نکته: برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
3- در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید.
سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید.
در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
نکته: رب را پیش از اضافهکردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
4- با توجه به اینکه کدو – بهخصوص در صورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهکردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید.
برای این منظور، باتوجه به اندازه تکههای کدو، یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است. در ضمن دارچین و نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
نکات:
1- درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.
2- افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند، میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری شکر به خورش، طعم آن را شیرینتر کنند.کدو حلوایی از جمله سبزیجات "پاییزی و زمستانی" است که در پخت انواع دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار میگیرد.خورش کدو حلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدو حلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند.
مواد لازم
گوشت خورشی 300 گرم
کدو حلوایی یک کیلوگرم
پیاز متوسط 2 عدد
آلو بخارا 100 گرم
پودر زعفران حل شده در آب یک قاشق سوپخوری
روغن مایع مقداری برای سرخ کردن
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
دارچین یک قاشق چایخوری سرپر
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1- ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلالهای کوچک خرد کنید.
سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
2- گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخشدن پیاز، تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد.
نکته: برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
3- در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید.
سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید.
در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
نکته: رب را پیش از اضافهکردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
4- با توجه به اینکه کدو – بهخصوص در صورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهکردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید.
برای این منظور، باتوجه به اندازه تکههای کدو، یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است. در ضمن دارچین و نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
نکات:
1- درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.
2- افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند، میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری شکر به خورش، طعم آن را شیرینتر کنند.
مطالب تصادفی
- 2. ایده های عاشقانه
- زن جزيي ، مرد کلي
- راه هایی برای دلبستگی بیشتر
- نحوه راه اندازی پروکسی معکوس آپاچی برای نود جی اس
- توصیههایی کوتاه به خانم های باردار
- كوفته ساندويچی
- زایمان در بارداري دوقلو يا چندقلويي
- فرزند را باید بوسید
- نکات مهم و طلایی برای نگهداری بهتر لوازم آرایش
- اول بخوانید، بعد موهایتان را رنگ کنید