تعداد بازدید: 131
رشته پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. رشته پلو را می توان غذای سنتی همدان تلقی کرد، هرچند که در سایر مناطق کشور هم پخت آن متداول است و طرفداران خاص خودش را دارد.
رشته پلو قیصی(آذربایجان)
طرز تهیه رشته پلو
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
برنج 2 پیمانه
رشته پلویی 1 پیمانه
برگه زرد آلو 100 گرم
قیصی 100 گرم
کره 100 گرم
زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
پیاز داغ 2 قاشق غذا خوری
دارچین 1 قاشق چای خوری
شکر 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
برنج را که از 3 ساعت قبل با نمک خیس کرده اید، در آب جوش بریزید؛ در حد آبکش شدن که رسید، رشته پلویی را اضافه کنید. چند جوش که زد آن را آبکش نمایید.
برگه زردآلو و قیصی را حدود نیم ساعت در آب گرم خیس کنید بعد آن را شسته و با کره داغ شده در ظرفی بریزید.
روی آن را پیاز داغ، شکر، زردچوبه و فلفل بریزید و کمی تفت دهید. زعفران را نیز اضافه کنید.
کف قابلمه را از مواد ته دیگ مورد علاقه تان قرار دهید، کمی برنج آبکش شده روی آن بریزید و سپس از مواد لا به لای برنج بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
برنج را در ظرف مناسب ریخته روی آن را با برگه های قیصی، کمی دارچین، خلال پسته و در صورت دلخواه، فیله مرغ سُرخ شده تزیین کنید.
انرژی کل: 2500 کیلو کالری
امیدواریم با تهیه این غذای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
نـوش جان